torsdag 23 juli 2009

Chirac

Hade tid idag kl.15.00 hos Fjällveterinären i Strömsund. Såg till att komma iväg tidigt då jag var osäker på hur lång tid det skulle ta att köra dit. Var där i god tid, vilket inte är så dumt i vanliga fall. Idag var det bortkastad tid. Med ca 10 minuters mellanrum kommer det in två tikar med värksvaghet...Då jag ändock har viss erfarenhet av branchen så listade jag snabbt ut vad som skulle hända.
Nå, mellan värkstimulerande medel och enstaka valpar så hanns vi med. Chirac klämdes igenom och röntgades. Hade tyvärr rätt, det finns något där som inte ska vara där. Det syns en förtätning i samma område som nedre halvan av magsäcken. På dessa bilder verkar inga organ vara inblandade, men det går ju inte att säga alldeles bestämt än. Stort blodprov togs, men tack och lov så är allt normalt. Han ligger lite högt på röda blodkroppar (HCT och HGB på engelska, typ hematokrit och hemoglobin på svenska!?) men det gör åtminstone greyhound och whippets.
Nästa steg är ultraljud, men det är inte akut, så vi väntar nog tills rekommenderade veterinären är åter från semestern.
Chirac är tjock men en pigg och frisk hund i veterinär Annas ögon, förutom att han har något i buken som inte ska vara där, och det är så det känns just nu.
Vi återkommer i ämnet.