lördag 14 december 2013

Oflyt ett par dygn

I onsdags, den 11 december, när jag lite senare än vanligt var på väg hem från jobbet, körde jag av vägen. Orkar inte skriva allt just nu. Det knäckte till i ryggen på mig och huvudet knyckte åt sidan, i övrigt inga skador på mig. Dash måste fått de andra hundarna över sig, han hade en lång reva under höger öga, har flera skrapsår och blåmärken på höger sida av kropp och ben. När vi fått upp bilen ur diket och fått den till ett lämpligare ställe åkte vi tillbaks på jobbet och fick Dash hopsydd. Han fick smärtlindring och penicillin också. Därefter blev det akuten med mig. Då började det nämligen göra mer och mer ont i rygg och nacke. Det blev en sån där spinalbräda och nackkrage direkt. En ortoped kom och gjorde en massa tester, en kirurg kom och gjorde tester, ct röntgen och därefter besked att inget trasigt syntes på röntgen, tack och lov.
Då jag har fibromyalgi kunde jag lista ut att jag antagligen skulle ha fruktansvärt ont överallt, men då vet man ju att det är "mjukdelsskador".
Vi kom hem vid 01.3 eller nå, rasta och mata hundar, varva ned och i säng. Sov dåligt, vaknade tidigt pga oro för bilproblemet mm. Hela dagen gick åt till typ inget för min del, Örjan fixade med att få hem bilen, försäkringsbolaget mm.
Jag tog in lite ved och var ute med hundarna mitt på dagen, de hade ju varnat för storm och klass 3 varning. Och det blev det. Strömmen for, vedpannan började koka, kom på att traktorn stod olämpligt, så ut i mörkret och stormen för att rädda den. In och i säng. Vi sov ca 1 h, så vaknade jag av att Örjan skriker av smärta.
När jag vaknat till, fattat och slutat vara irriterad så var det bara ringa ambulans. Jag tänkte inte ut och köra första gången efter min olycka i stormen. Vi hann höra på nyheterna att ett hotelltak i Åre blåst bort och att det låg träd över E14. Nä, den sjuktransporten fick nån annan ordna.
Vid halvtvå-två så hade ambulansen varit här och hämtat Örjan, jag stannade hemma med hundarna och för att hålla ställningarna hemma i stormen.
Rastade alla och lade mig, men sov dåligt och vaknade tidigt. Hörde inget av Örjan eller sjukhuset och ringde akuten. Han var kvar där och de väntade på röntgen svar. Hela dan gick utan att jag fick veta nåt och det hände visst inget heller med honom.
Slutligen blev han inlagd på en avdelning och man konstaterade att han har en liten njursten. Men han hade så himla ont och fick frossa, och kunde inte kissa längre, så han fick ligga kvar över natten.
Idag, lördag, har jag sovit ut hyfsat (Falcon satte på tv:n på högsta volym kl 05.00 så alla stod rätt upp i sängen och undrade vad som hände), och sen väntat på besked om vad som händer med Örjan. Har fått hjälp av Stig-Olov här i byn med att kolla pannan och lite så, han ringer och kollar hur det går och om jag fryser med jämna mellanrum. Rart! Han har även suttit hos Örjan på sjukhuset ett par timmar idag. Maggan, med Lexus, har också erbjudit hjälp med diverse. Och Lina. Så det är skönt att man trots allt har vänner som ställer upp.
Nå, idag är jag i varje fall ASTRÖTT, nu vill jag att allt ska vara lugnt, tråkigt och händelselöst ett tag. Kan det få vara det?

På plus-sidan. Griffin blev höftledsröntgad den 2 december pga att han inte är bra efter en sträckning eller liknande i november. Vi röntgade ryggen också då han har ont i ländryggen. Vi kunde inte se nåt konstigt och höfterna hade grad A.
Alltid nåt!