onsdag 19 augusti 2009

Snyggve och Knölis

Igår var jag alltså iväg med Chirac på ultraljudet. Den knöl jag sökte för från början kontrollerade vet. Maria Edler, och det var ett lipom (en "fettknöl"). Den kan han leva med, helt ofarlig. Ultraljudet påvisade inga konstigheter i buken, därefter klämde hon igenom honom rejält, och det kunde inte heller kännas något onormalt. Så förtätningen som syntes på rtg är ett mysterium, men magsäcken är lite lurig. Det kan ha varit foder, gas eller hur saker och ting föll sig just då.
Nå huvudsaken är ju att det inte finns någon elak tumör, och det gör det alltså inte!


Ovan en bild på min för ögonblicket lite mindre glada katt. Hon har ju fått blingbling halsband av mormor och moster! Detta används endast inne för lite "show off". Det rosa vägrar hon använda...

River fick en släng av veterinär uppmärksamhet oxå i går, då jag inte vågade lämna honom utan uppsikt. Svullnaden hade lagt sig lite, nu gick det faktiskt att lyfta på läppen. Igår syntes plötsligt en infekterad böld i munnen. Vetten sa direkt att getingstick kan ge bölder och infektioner. Och han är ju överkänslig mot getingstick, det är rötmånad, så why not? Han skall äta sin cortison kur, samt en tio dagars kur med antibiotika. Där efter hoppas vi att han slipper detta bekymmer!