måndag 8 oktober 2007

Utställning 6/10-07 Sundsvall

Internationell hundutställning i Sundsvall, det innebär MÅNGA hundar. Av alla raser.
Whippet var 63 anmälda, delatgande vet jag inte. Men de flesta var nog där, det var whippar överallt!

Jag hade anmält River i veteran, och Dashing i öppen klass. Mia Jonsson hade anmält Dashings dotter Sommarhagens Faristella "Stella" i öppen klass. Domare Per Lundström.

Dashings resultat: 1:a pris men oplacerad i klassen.

Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Utmärkt storlek och proportioner. Finskuret men ändå maskulint huvud med uttrycksfulla ögon. Stark hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. Stram hud. Passande benstomme. Utmärkta fötter. Önskar mer volym och bröstkorg. ger ett litet luftigt intryck. Rör sig lätt och med mycket god steglängd, parallellt.

Rivers resultat, båda veteranerna var champion hanar, så det blev placering direkt.
Den andra hanen var den snygge och framgångsrike Carry on Pastrami, så placeringen för mig var given. det blev en 2:a plats. Sen kom överraskningen, Pastrami fick inte CK, utan HP, och sedan fick River också HP.
Jag blev jättenöjd då.

9 årig gentleman. Välskuret huvud med fin ådring. Balanserad i sina vinklar. Kunde vara lite mer utfylld mellan frambenen. Mkt bra över- och underlinje. Lång i alla sina bendelar men önskar hans överarm ngt bättre tillbakalagd. Rör sig väl från sidan, vill idag inte visa sig från sin bästa sida.
Fantastisk muskulatur och kondition.

Domaren Per Lundström var suverän, han var trevlig, förklarade för de flesta hur och varför, jättefin med hundarna, glad och trevlig! Han återupprättade min negativa syn på utställningsdomare, det finns trevliga prickar som är som folk!

Stella uppförde sig mycket väl i ringen, Mia visade henne jättebra-det stod även i kritiken!
Det blev en slät etta med jättebra kritik. Stellas första stora utställning, inomhus! Det var hennes andra utställning i karriären, så hon var trött och trött. Men lugn och nyfiken!

Det var på det hela taget en mycket lyckad dag för oss, trots att BIR:et uteblev :)